facebook

Új címen!

Wellmed Studio

1022 Budapest, Ribáry u. 11.
(Marczibányi tér)

Térkép megtekintése

@keyframes blinker { 50% { color: red; text-shadow: 0px 0px 1px red; } } div.ujcim { text-align: center; background: white; border-radius: 5px; padding: 15px 0 20px; box-shadow: 0 0 1px grey; } h3.ujcimtitle { animation: blinker 1s linear infinite; font-weight: bold; } p.ujcimstudio { font-weight:bold; font-size: 18px; margin: 9px 0px; } p.ujcimaddress { padding: 0; margin: 0 0 20px 0; }

Hétköznapi arcok

„Tavaly augusztusban kezdődött és hónapokig nem tudtam, hogy mi ez. Először csak furcsa, szédelgős érzés volt, amit a kialvatlanságra fogtam. Aztán októberben le kellett állnom az autóval az út mentén, mert azt éreztem, hogy a vízszintes horizont nem vízszintes és nem találom a balanszot a fejemben..."

Tovább a hetkoznapiarcok.hu-ra

Nekem édesanyám ajánlotta ezt a fajta módszert miután nála már tökéletesen bevált. Bevallom, én eleinte kételkedtem, de miután nálam is megtette a hatását többé már nem kérdőjeleztem meg a coaching hatékonyságát.

19 éves vagyok, és 11 éve vívok. Eleinte remekül ment, hamar jöttek az eredmények, ám 13 éves koromban eltört a bal csuklóm egy balesetben (amivel vívok).  Az elkövetkező években, mikor már tökéletesen funkcionált a csuklóm, ezek az eredmények mérséklődtek.  A mélypontom az idei szezon volt (2013/2014), amikor a legtöbb versenyen - világkupán és hazain egyaránt- a körből kiestem: a páston leblokkoltam, görcsös, feszült volt az izomzatom és nem tűnt fel az sem, hogy ugyan olyan tusokat kapok folyton, annak ellenére, hogy egész nyáron szorgalmasan edzettem. Ekkor kezdtem el a wingwave coachingot, amely rengeteg pszichés gátat "kiszedett" belőlem, íme néhány példa: 

- higgadt tudtam maradni a páston és az izomzatomat is el tudtam lazítani - ami a vívásban nagyon fontos a pontos találatok miatt - és végre képes voltam koncentrálni.

- míg régen támadásnál a kezemet mindig visszahúztam, mára képes vagyok rá hogy kézzel indítsam a támadást - ennek oka, hogy a törésem óta tudat alatt a féltettem a csuklómat, ezért nem voltam képes kézzel indítani a támadást ( erre a wingwave nélkül valószínűleg sosem jöttem volna rá).

- egyéb mentális korlátokra is fény derült, amiknek gátló hatásuk volt a teljesítményemre.

Az összesen öt foglalkozás és a rendszeres edzés hatására az Országos Magyar Bajnokságon egyéniben 2. helyezést értem el.

 

Köszönettel: Laczkovics Dániel

Copyright 2010 Orvoscoaching Powered by ICD 2000