ECAA Dr. Bodó Training és Tanácsadó Kft. az Európai Coaching Szövetség Magyarországon működő Képző Intézetében végeztem. Tizenkét év orvosi munka után lettem coach, az Európai Coaching Szövetség tagja. (Business és management coach ECA licence 2008-BMC-613, Health coach ECA licence 2008-GC-589, wingwave coach Besser Siegmund Institut okl. D-CBS-790) .

 

 Dr. Pusztai Erzsébet vagyok, az orvoscoaching.hu honlap létrehozója és tulajdonosa.


Pusztai ErzsébetA Magyarországon még új "wingwave" coachinggal szerzett széles körű tapasztalataim alapján  szelíd és gyors módszert ajánlhatok a stresszkezelésre,  testi elváltozással nem magyarázható "neurotikus" panaszok  oldására, készségfejlesztésre, a különböző szorongások, félelmek, fóbiák, többek között a vizsgadrukk, a lámpaláz leküzdésére.

Az érzelmi agy működésének megismerésén alapuló módszer minden alkalommal elbűvöl. Hihetetlen gyorsasággal tárulnak fel a zavaró érzelmek, és ugyanilyen gyorsasággal oldhatók fel. Alig hiszek a szememnek. Olyan panaszok, tünetek, melyekre korábban én sem ismertem mást, mint a megnyugtató szavakat, és esetleg a nyugtatókat, most néha már egyetlen alkalom után oldódnak!

Apám körzeti orvos volt Gyálon, anyám az asszisztense. A rendelő és az otthonunk ugyanabban a házban volt, így együtt nőttem fel a körzeti orvos nappalainak és éjszakáinak mindennapi eseményeivel. Orvos lettem magam is - a belgyógyászat és a fertőző betegségek szakorvosa, tizennégy éven át dolgoztam kórházban Ajkán. Több közleményem jelent meg orvosi szaklapokban. 1990-től országgyűlési képviselőként, két alkalommal államtitkárként széles körű politikai, államigazgatási és  vezetési, később tanácsadói gyakorlatot szereztem.

Orvosi munkám során bőven tapasztaltam, hogy milyen eszköztelenek vagyunk, ha betegeinknek nem csak gyógyszerre, de belső békére, életforma változtatásra is szükségük volna a betegségek elkerüléséhez, vagy az egészségi állapotuk javításához. Sőt, az orvosok jó része, legyen bármily kitűnő az orvoslásban, önmagánál is képtelen elérni a szükséges változtatásokat! Még ennél is nehezebben birkózunk meg a tartós feszültséggel, az érzelmi kimerüléssel, kiégéssel, a súlyosabb traumák utóhatásaival.

Kerestem a megoldást, s ez elvezett egy nálunk még kevéssé ismert, ám rendkívül célravezető módszerhez, az egészség és életvezetési coachinghoz. A képzés során világossá vált előttem, hogy a coaching nemcsak abban segíthet az orvosnak, hogy a saját egészségére hasson, hanem a gyógyításban is olyan új eszközökre tehet szert, melyekkel hatékonyan segítheti páciensei felépülését.

Orvosi munkám során találkoztam számtalan emberrel - itt beteget nem írhatok - akiknek panaszai voltak, de nem találtunk nála semmilyen betegséget. "Nerurotikus" volt a diagnozis. Szép szó, olyan mintha jelentene valamit, ám csak annyit jelentett, nem tudjuk mitől vannak a panaszai, valami zavarja, valami "idegesíti". Leginkább nyugtatókat kapott és tanácsot. Én gyakran beszélettem is velük, és tanácsoltam, hogy keressnek fel pszichologust. Többségük soha nem jutott el oda. Részben mert kevés pszichológus volt, főleg vidéken, és azok is túlterheltek. Többségük  nem is  kerestek fel őket az általános - téves - vélekedés miatt : Nem vagyok én "bolond"...., csak ez az érzés ne lenne!

Az egész életen át kínzó tériszonynak egyetlen ülés után csak halvány emléke marad, hónapok óta kínzó nyelési zavar egy alkalom után elmúlik. Ámulok és nagyon örülök. Micsoda eszköz a félelmek, gátlások, szorongások, fóbiák, megmagyarázhatatlan testi tünetek oldására! Rádásul segít a káros szokások leküzdésében, az erőforrások megerősítésében, a kreativitás növelésében is. Olyan mint a varázslat, pedig "csak" varázslatos tudomány!

Copyright 2010 Orvoscoaching Powered by ICD 2000