OrvosCoaching

facebook

Wellmed Studio

1022 Budapest, Ribáry u. 11.
(Marczibányi tér)

Térkép megtekintése

Hétköznapi arcok

„Tavaly augusztusban kezdődött és hónapokig nem tudtam, hogy mi ez. Először csak furcsa, szédelgős érzés volt, amit a kialvatlanságra fogtam. Aztán októberben le kellett állnom az autóval az út mentén, mert azt éreztem, hogy a vízszintes horizont nem vízszintes és nem találom a balanszot a fejemben..."

Tovább a hetkoznapiarcok.hu-ra

Nekem édesanyám ajánlotta ezt a fajta módszert miután nála már tökéletesen bevált. Bevallom, én eleinte kételkedtem, de miután nálam is megtette a hatását többé már nem kérdőjeleztem meg a coaching hatékonyságát.

19 éves vagyok, és 11 éve vívok. Eleinte remekül ment, hamar jöttek az eredmények, ám 13 éves koromban eltört a bal csuklóm egy balesetben (amivel vívok).  Az elkövetkező években, mikor már tökéletesen funkcionált a csuklóm, ezek az eredmények mérséklődtek.  A mélypontom az idei szezon volt (2013/2014), amikor a legtöbb versenyen - világkupán és hazain egyaránt- a körből kiestem: a páston leblokkoltam, görcsös, feszült volt az izomzatom és nem tűnt fel az sem, hogy ugyan olyan tusokat kapok folyton, annak ellenére, hogy egész nyáron szorgalmasan edzettem. Ekkor kezdtem el a wingwave coachingot, amely rengeteg pszichés gátat "kiszedett" belőlem, íme néhány példa: 

- higgadt tudtam maradni a páston és az izomzatomat is el tudtam lazítani - ami a vívásban nagyon fontos a pontos találatok miatt - és végre képes voltam koncentrálni.

- míg régen támadásnál a kezemet mindig visszahúztam, mára képes vagyok rá hogy kézzel indítsam a támadást - ennek oka, hogy a törésem óta tudat alatt a féltettem a csuklómat, ezért nem voltam képes kézzel indítani a támadást ( erre a wingwave nélkül valószínűleg sosem jöttem volna rá).

- egyéb mentális korlátokra is fény derült, amiknek gátló hatásuk volt a teljesítményemre.

Az összesen öt foglalkozás és a rendszeres edzés hatására az Országos Magyar Bajnokságon egyéniben 2. helyezést értem el.

 

Köszönettel: Laczkovics Dániel

Copyright 2010 Orvoscoaching Powered by ICD 2000