OrvosCoaching

Nagy és kis regények, kedvelt film sorozatok.

Örömök, és nehézségek, sikerek és kudarcok.

Szereplők, akik tipikus figurák és mégis különbözőek.

Sokféle apa, anya, testvér és rokon. Hatások és kölcsönhatások.


Mindenkinek van saját családregénye, ha szereti, ha nem. Elfelejteni, kizárni, másikat választani nem lehet. A megszületett gyermek számára ez az egész világ, a vérévé válik. Megtanul minden szerepet, megtanulja a magáét is. Az anya ilyen, apa olyan, testvérek, mind-mind más szerepben. A nagyszülők, a dédszülők sorsa minden ott kavarog ebben a szoros közösségben - a jó, a szeretet, az együttműködés, melyet megtanulva más emberekkel képes kapcsolatot építeni, közösségben képes élni és dolgozni.

Ám ott kavarog a rossz is, a sötét betűkkel írható SORS, a családi tragédiák, veszteségek, titkok, félelmek, szorongások, melyek befolyásolják azt, hogyan birkózunk meg életünk eseményeivel, hogyan alakítjuk saját sorsunkat.


Minden ott van bennünk,  ott van az érzelmi emlékezetünkben, hat ránk akkor is, ha nem tudjuk, akkor is, ha nem akarjuk. Legtöbbször nem is tudjuk, hogy a hangulatunk alakulása, a félelmeink, a gátlásaink, a belső blokádjaink és nemritkán betegségeink honnan erednek, mert a hatások nem tudatosak: „csak érezzük”.


Az önkéntelenül követett családi szerepek gyakran akadályoznak bennünket. Ismételten ugyanazt a hibát követjük el, vagy ugyanolyan helyzetekben találjuk magunkat már sokadszor és nem értjük miért. Nem tudunk alkalmazkodni a környezet változásaihoz, „már százszor megfogadtam, de nem sikerül”. Változni nehéz, főleg, ha azt sem tudjuk, hogy mi akadályoz bennünket.


A családállítás wingwave módszerrel alkalmas arra, hogy a nehézségeink, problémáink összetett családi hátterét feltárjuk, és feloldjuk az abból eredő félelmeket, szorongást, gátlásokat. Ezzel megszabadulunk, és képessé válunk a változtatásra, új utak felfedezésére, képessé válunk arra, hogy éleünket sikeresebben, örömtelibben éljük.

Copyright 2010 Orvoscoaching Powered by ICD 2000