OrvosCoaching
-    Mennyi ideig tart ez a módszer?
Bő egy óra kell egy üléshez. A problémától függően már 3-5 alkalom komoly változást jelenthet (egyszerűbb esetekben néha egy alkalom is javulást hoz)! Lehetséges két ülést összevonni, de általában jobb néhány nap szünet után folytatni. A családállításhoz gyakran legalább két óra kell egy alkalomra, de megtörténhet, hogy másik ülésen még folytatjuk.

-    Van-e köze a hipnózishoz?
Semmi köze. Teljesen éber állapotban történik.

-    Ez kineziológia, vagy ha nem miben hasonlít rá?
A módszer kivételes kombináció. Nem kineziológia. A stressz eredetének megállapítása egy speciális izomteszttel történik,  a stresszoldás során az agykutatás eredményeit használjuk.

-    Hány éves kortól lehetséges?
Már gyermekeknél is hatékony, amennyiben – legalább rövid ideig – képesek az együttműködésre. Nevelési és viselkedési problémák esetén tanácsos a szülővel való külön foglakozás is!

-    Csoportos formája is van?
Nincs. A módszer tejesen közvetlen és személyes. Amennyiben családdal, vagy párokkal foglalkozunk, akkor a probléma megbeszélése lehet közös, de ezt követően mindenkivel külön-külön dolgozunk.

-    A családállításhoz hány személy kell?
Ezzel a módszerrel nem szükséges több szereplő, csak a kliens és a coach dolgozik együtt. Imaginatív, tehát képzeletben történő családállításról van szó!
 

- Milyen területeken nyújt segítséget?

Leküzdhetjük félelmeinket, fóbiáinkat a mélységtől, a repüléstől vagy (fog)orvosi  kezelésektől, és bármi mástól.
Olyan esetekben, amikor félelmeink akadályozzák teljesítményünket, például állásinterjúk, vizsgahelyzetek, előadások, prezentációk, tárgyalások, színpadi fellépések, sportversenyek előtt.
Mindennapos stresszhelyzetek, nagy feszültséget okozó érzelmi állapotok,  konfliktushelyzetek esetén.

Segít az életforma változtatásban, önmagunk elfogadásában.

Sokat segíthet, ha csúcsteljesítményre törekszünk munkánkban, vagy alkotóképességünket javítani akarjuk pl a művészetben.

Szervi elváltozással nem magyarázható panaszok, az úgynevezett "neurotikus" tünetek, tartós szorongás, pánik tünetek érzelmi okainak feltárásában, és megszüntetésükben, vagy enyhítésükben.

 

- Kiknek szól a Wingwave-Coaching módszer?

Mindannyiunk életében előfordulhatnaknak a fent említett esetek.

Számtalan esetben segített cégvezetőknek, hogy "csúcsra járatva"is sikerüljön megőrizni belső egyensúlyukat, sok-sok embernek, akik úgy érezték valami megmagyarázhatatlanul akadályozza őket mindennapjaikban, kapcsolataikban, a munkájukban, a siker elérésében, vagy egyszerűen csak abban, hogy örülni tudjanak saját teljesítményüknek. A kiégés megelőzésében, kezelésében  gyorsan eredményre vezet.

Az imaginatív családállítás alkalmas arra, hogy nehézségeink, problémáink komplex családi hátterét feltárjuk, és feloldjuk akár a generációkon át ható zavaró érzelmeket is. Nem igényel több szereplőt, csak a kliens és a coach együttműködését.

Copyright 2010 Orvoscoaching Powered by ICD 2000