OrvosCoaching

ECAA Dr. Bodó Training és Tanácsadó Kft. az Európai Coaching Szövetség Magyarországon működő Képző Intézetében végeztem. Tizenkét év orvosi munka után lettem coach, az Európai Coaching Szövetség tagja. (Business és management coach ECA licence 2008-BMC-613, Health coach ECA licence 2008-GC-589, wingwave coach Besser Siegmund Institut okl.                                            D-CBS-790) .

 

 Dr. Pusztai Erzsébet vagyok, az orvoscoaching.hu honlap létrehozója és tulajdonosa. 


Pusztai ErzsébetApám körzeti orvos volt Gyálon, anyám az asszisztense. A rendelő és az otthonunk ugyanabban a házban volt, így együtt nőttem fel a körzeti orvos nappalainak és éjszakáinak mindennapi eseményeivel. Orvos lettem magam is - a belgyógyászat és a fertőző betegségek szakorvosa, tizennégy éven át dolgoztam kórházban Ajkán. Több közleményem jelent meg orvosi szaklapokban. 1990-től országgyűlési képviselőként, két alkalommal államtitkárként széles körű politikai, államigazgatási és  vezetési, később tanácsadói gyakorlatot szereztem.

Orvosi munkám során bőven tapasztaltam, hogy milyen eszköztelenek vagyunk, ha betegeinknek nem csak gyógyszerre, de belső békére, életforma változtatásra is szükségük volna a betegségek elkerüléséhez, vagy az egészségi állapotuk javításához. Sőt, az orvosok jó része, legyen bármily kitűnő az orvoslásban, még önmagánál is képtelen elérni a szükséges változtatásokat! Ennél is nehezebben birkózunk meg a tartós feszültséggel, az érzelmi kimerüléssel, kiégéssel, a súlyosabb traumák utóhatásaival.

Kerestem a megoldást, s ez elvezett egy nálunk még kevéssé ismert, ám rendkívül célravezető módszerhez, az egészség és életvezetési coachinghoz. A képzés során világossá vált előttem, hogy a coaching nemcsak abban segíthet az orvosnak, hogy a saját egészségére hasson, hanem a gyógyításban is olyan új eszközökre tehet szert, melyekkel hatékonyan segítheti páciensei felépülését.

A Magyarországon még új wingwave módszerrel szerzett széles körű tapasztalataim alapján  szelíd és gyors módszert ajánlhatok a stresszkezelésre,  testi elváltozással nem magyarázható, pszichoszomatikus panaszok  oldására,  a különböző szorongások, félelmek, fóbiák, többek között a vizsgadrukk, a lámpaláz leküzdésére, az erőforrások feltárására és készségfejlesztésre.

A szervezet érzelmi (energetikai) működésének egyre jobb ismeretén alapuló módszer minden alkalommal elbűvöl. Hihetetlen gyorsasággal tárulnak fel a zavaró érzelmek, és ugyanilyen gyorsasággal oldhatók fel. Alig hiszek a szememnek. Olyan panaszok, tünetek, melyekre korábban én sem ismertem mást, mint a megnyugtató szavakat, és esetleg a nyugtatókat, most néha már egyetlen alkalom után oldódnak!

Az egész életen át kínzó tériszonynak egyetlen ülés után csak halvány emléke marad, hónapok óta kínzó nyelési zavar, kellemetlen testi tünetek, hasi panaszok, szorongások, pánik rohamok, táplálkozási zavar elmúlnak. Már több mint ezer személlyel dolgoztam több mint négy ezer óra tapasztalatot szereztem a módszer alkalmazásában. Az idegrendszer, az agykutatás legújabb ismeretei alapján továbbfeljesztettem a módszert - ma már limbikus terápiaként alkalmazom, komolyabb mentális zavarok esetén is. Rádásul segít a káros szokások leküzdésében, az erőforrások megerősítésében, a kreativitás növelésében is. Nem varázslat, néha már néhány alkalom segít, de van amikor sokkal több ülésre van szükség. Gyerekekkel is dolgozhatunk, 5-6-éves kortól, ha már a tesztelésben tudnak együttműködni. Szeretik a módszert, érdekesnek és viccesnek tartják. Csodálatos lehetőség! A most idított képzéssel szeretném elérni, hogy minél több orvos és terapeuta segíteni tudjon ezzel a csodás új technikával!

Copyright 2010 Orvoscoaching Powered by ICD 2000