OrvosCoaching

lt logo

Az EMDR módszeren alapuló wingwave coachingnak az orvosi, élettani, pszichoneurologiai ismeretek és gyakorlati tapasztalatok alapján továbbfejlesztett változata a limbikus módszer. 

A már több mint ezernégyszáz személlyel folytatott hatezer óránál több ülésben szerzett gyakorlat, megfigyelések és ráismerések során alakult ki e a wingwave továbbfejlesztése. A pszichoneurologiai kutatások, az autonóm idegrendszer működésének egyre jobb ismerete, valamint a súlyos traumák következményeit feltáró tudományos adatok ismeretével kiegészített munka során világossá vált, hogy a pszichés és pszichoszomatikus zavarok alapja a testünk teljes működését vezérlő limbikus rendszer működésében rejlik.

Az egész testünk működését fenntartó, összehangoló, egyben a külső világ hatásaira adott válaszokat automatikusan kialakító rendszer főként a tudat alatt működik. A tudatos szintet e folyamatos működés töredéke éri csak el. Ez a végtelenül komplex "software" tartalmazza azokat a zavaró „gócokat”, programokat, melyek következtében kialakulnak az érthetetlen, nyugtalanító, gyakran már kóros reakciók, és zavaró, gyakran furcsa testi érzetek és tünetek.

A módszer alapját képező speciális o gyűrű izomteszt lehetővé teszi, hogy megfelelő alkalmazásával közvetlenül „kommunikáljunk” a központi vezérléssel. Nem a tudat a lényeg, hanem a különböző helyzetek által kiváltott, vagy a testben megjelenő érzetek (affekt). Így, a teszteléssel találjuk meg a zavart kiváltó „gócot”, mely  traumák lenyomatát, rögzült testi, lelki összetevőit őrzi.

A trauma a születés utáni élet eseményeiből származhat, akár van tudatos emlékünk, akár nincs. Maga a születés is traumatikus élmény lehet, de őrizzük a magzati élet hatásit is. Azt találtam, hogy szinte minden komolyabb zavar egyik tényezője éppen a magzati élet drámájából származik, az iker elvesztésből. Mindannyiunk idegrendszere őrzi elődeink tapasztalatait (ösztönvilágunk), és így őrzi elődeink súlyos traumáinak testi-lelki hatásait is. Ma már tudományos kutatások bizonyítják a szerzett traumák öröklését.

A módszer lehetővé teszi, hogy a traumák testi-lelki komponenseinek aprólékos feltárásával,a bilaterális ingerlés technikáját alkalmazva azok feloldásával megszüntessük vagy csökkentsük hatásukat. Így kezelhetjük a pánik-rohamokat, a krónikus szorongást, a félelmeket, a gátlásokat, a depressziót, a kisebb kényszereket, fóbiákat, a táplálkozási zavarokat (anorrhexia és társai). Lényegében minden mentális zavar esetén alkalmazható önmagában vagy kiegészítésképpen, felgyorsítva a terápiás folyamatot. Gyermekek esetében kivételes lehetőség a korai zavarok oldására. Már 4-5 éves korban használható rövidebb ideig a tesztelés.

A képzés a wingwave coach képzést már elvégzettek számára két napos továbbképzés formájában történik! A képzés során megismerhetik a tudományos kutatások eredményeit, melyek rávilágítanak a módszer működésének hátterére.  Megismerik és gyakorolják a különböző típusú zavarok feltárásának  speciális, pszichoszomatikus (limbikus) megközelítését.

A képzést Dr Pusztai Erzsébet (orvos, coach, oktató wingwave coach) a limbikus módszer kidolgozója vezeti. A képzés  általában  Budapesten van, elegendő jelentkező esetén (csoport számára) vidéken is. 

A következő képzés időpontja kellő számú jelentkezés esetén 2024. február 24-25. A dijbekérőt küldöm a képzést két héttel megelőző befizetésre (ne az utolsó pillanatban derüljön ki, hogy valaki mégsem tud jönni).

A képzés helyszíne: MEMO - Mesterek és módszertanok háza

                                   1077 Budapest Wesselényi utca 73.

A képzés díja: Napi 60 eFt + Áfa. (Dijbekérő alapján a befizetés határideje: 2024. február 10.)

A képzés díja tartalmazza a munkafüzet és a segédanyagok árát is.

Számlaszám: Opes Kft 1028 Budapest Mikes Kelemen utca 26/B

                      Erstebank 11600006-00000000-61501184

                     (az összeg beérkezése után küldjük a számlát)

 

Jelentkezés a képzésre

Copyright 2010 Orvoscoaching Powered by ICD 2000