OrvosCoaching

Az értelmező kéziszótár szerint:
Kobold
: csintalan törpének képzelt szellem, manó
Démon: ártó, rossz szellem, pusztító indulat, gonosz szenvedély

Mesékben, mondákban gyakran találkozhatunk velük, megbabonázzák, elvarázsolják az embert.

Néha csak ártanak, néha pusztítanak. Mese? Igen az is, ám ezek az ártó „szellemek” – megint nagyon kifejező a magyar nyelv - valóságosak. Valóban léteznek.

Hol találkozhatunk velük? A saját lelkünkben.

 

Hogyan ismerhetünk rájuk? A hatásukból: Érthetetlen félelmek törnek ránk. A mélység szorongást okoz, a bogár hátborzongatóvá válik, úgy érezzük, hogy megfulladunk a liftben, elszorul a torkunk, ha vizsgáznunk kell, vagy emberek előtt kell beszélni. Néha hirtelen üres lesz az agyunk, vagy egészen zavarttá válunk. Más „ártó szellemek” eltorzítják a látásunkat, az ítélőképességünket. A velünk szemben álló embert hirtelen félelmetesnek, dühítőnek, fenyegetőnek láthatjuk, vagy az illető másfajta negatív érzelmet kelt bennünk – gyakran megmagyarázhatatlanul. Nem is értjük, hogy mitől lettünk hirtelen olyan ingerültek. Pontosabban mindig keresünk rá magyarázatot, nem önmagunk szemében keresve a torzító lencsét, hanem a másik ilyen-olyan tulajdonságában találva „okot”.

Hogyan kerülnek belénk?
Életünk során számtalan dolog történik velünk. Jó is rossz is. Szerencsétlenebb sorsú embertársainkkal néha nagyon rossz dolgok történnek. A kisebb-nagyobb érzelmi hatások jó részét feldogozzuk álmunkban. Az emlék nem tűnik el, de a fájdalmas érzések csillapulnak, túl leszünk rajta, elmúlik. Ám nem mindig így történik. Gyakran előfordul, hogy ez a feldolgozás sikertelen marad. Az érzés ott ragad bennünk és  hatni kezd, kobold lesz belőle, rosszabb esetben démon.

A démonok egy része komolyan zavarhatja az életünket. Súlyos szorongások, önbizalomhiány, fenyegetőnek érzett külvilág, állandó küzdelem a mindennapi megfeleléssel – sokáig sorolhatnánk. Gyakran előfordul, hogy testi tünetek jelentkeznek, ám a leggondosabb orvosi vizsgálat sem talál betegséget, testi elváltozást. „Neurózis” mondjuk rá, pedig valószínű, hogy valamilyen lelki hatás, a régi, feldolgozatlan érzelmi stresszhez hasonló helyzet felszabadította a lekötözött démont, az pedig érzelmi agyunkban mocorogni, esetleg tombolni kezdett – kihatva a testünkre, tüneteket okozva. A mindennapi életünkben állandóan ismétlődő stresszhatások kezelését megnehezíti, és ha  tartósan fennáll ez a feszült állapot akkor előbb-utóbb valódi testi következményei lesznek, valóban betegek leszünk. Az állandó küzdelem  az "érzelmi agyunkba" bújt ártó szellemek hatása ellen, enyhébb esetben is sok energiát felemészt, mert így ahhoz, hogy megőrizzük belső egyensúlyunkat állandóan többlet energiára van szükségünk. Nem mindegy, hogy szilárd talajon állunk-e, vagy egy hánykolódó csónakban!

A stresszkezelés számos módszere segíthet, de mindközül a leggyorsabb stresszoldó kezelés talán a wingwave coaching - ezt a saját magamon tapasztaltak alapján is mondhatom. Nagyon gyorsan kiűzhetjük a koboldok és démonok jó részét. Ennek nem csak az eredménye, hogy megszünnek félelmeink, zavaró érzéseink, könnyebben bánunk a konfliktusokkal  így  könnyebbé tesszük a mindennapi életünket, de  nagyon sok energiánk is felszabadul, sőt kreativabbá válunk!

Copyright 2010 Orvoscoaching Powered by ICD 2000